100929


Time turns me around

Jag hade ett par fina timmar i stallet. Ridningen gick riktigt bra, men jag känner att jag behöver jobba grymt mycket med min sits.

Kvällen har varit sisådär, tyvärr har jag inte känt mig på topp. Men det har blivit ett bröd bakat, inte illa imorgon bitti.




100929


Ibland måste man bara bestämma sig

Idag har jag en sådan dag. Jag måste sätta ned foten för mig själv och säga ifrån, jag mår bra, jag är glad och nu ska jag se till att få saker gjorda! Inställningen är så mycket mer än vad man tror, så ibland gäller det bara att bestämma sig för att allt är bra.
Nu ska jag ta tag i ett par snygga, men ack så långa kostymbyxor jag har. De ska läggas upp och sys. Hade nämligen tänkt ha dem på arbetsmarknadsdagarna på Universitetet imorgon=)

Ger mig själv en klapp på axeln för tvätten. Alla kuddar och täcken ska tvättas, vilket kräver en del planering då vi endast kan boka 4 timmars tvättid. Men nu är i alla fall tredje maskinerna igång och snart är det bara torkandet kvar!



weheartit.com

100929


September rinner mig mellan fingrarna

Onsdag idag och halvtid i arbetsveckan. Alltid lika skönt! Egentligen är det bästa med helgen inte att vara ledig, utan att jag får mer tid tillsammans med min älskade Markus. Allt blir så mycket när man gör det tillsammans♥.
Idag blir det storhandling, tvätt och stallet som gäller. Där emellan tänkte jag hinna plugga lite och kanske upp på Team. Eller så spar jag det till imorgon, det känns drygt att duscha innan stallet.


100928


Sol och vind

Dagens väder i korthet. Ser riktigt fint ut faktiskt. Ska fundera på att ge mig ut på en promenad senare. Annars är planerna lite lösa, plugga lite och bara vara en del också. Skolfronten är för tillfället rätt lugnt så jag ska ta vara på tiden.


100927


Magic Monday




Bara en riktigt bra måndag. Inget annat än det=)

100926

Just beeing

Jag njuter av att vara ledig, just nu med att göra ingenting. Tidigare under dagen var vi ut i skogen och plockade tratt-kantareller. Massor utav dem! Ett par kilo fick vi med oss hem, nu ligger den och väntar på att bli omhändertagen.

100925


Nu tar jag ledigt!

I helgen tänker jag inte plugga det minsta, det spara jag tills veckan drar igång på mådag igen. Nu är det ledigt=)
Vi ska snart dra oss iväg till Fellingsbro för att träffa svärfamiljen, mys! Känns som det kan bli en riktigt bra helg. Jag tänkte packa ned mitt nya syprojekt, en klänning, som förhoppningsvis kommer lika just det lite mer efter ett par timmars jobb. Annars är tanken bio och plocka lite svamp. En alldeles ledig heg med andra ord!

Jag vill inte säga så mycket om tentan, gör jag det blir jag bara besviken senare. Men fortsätt gärna hålla era tummar så kanske denna kurs snart är ur världen.
Nej, nu blir det dusch för mig. Tvätta bort tentasvetten så vi kan komma iväg!



Idag önskar jag ett par riktigt höstiga skor att matcha med min väntande halsduk!

100925


Ibland är sömnen alldeles för nära

Detta resulterade i att jag försov mig och vaknade i panik. Men ingen fara på taket, jg hinner ändå. Får bara lägga på ett par kol.
Så, håll nu era tummar hårt hårt för mig!


100924


Puss å hej

Det blev en snabbis till stallet såhär på kvällskvisten. Jag fick pussa lite på fina hästen och komma bort från allt presterande för en liten stund. Vardagslyx!
Nu är det Criminal Minds på tv, jag går igenom de sista inför tentan samtidigt. Vid tio blir det att krypa ned i sängen och se ett avsnitt Dexter innan jag ska sussa sött. Imorgon blir det upp vid sex för att hinna vakna till ordentligt innan tentan och förhoppningsvis hinna lite sista minuten studier.



På måndag är det upp i saldeln igen som gäller - gissa om jag längtar!


100924


Efter hårt arbete kommer belöning


Denna underbaring ligger just nu i Örebro och väntar på mig.




100924


Tröttis

Men det är fredag idag, bara en och en halv dag kvar tills saker och ting lugnar ned sig. Skönt!
Nattens sömn har tyvärr inte varit vare sig speciellt mycket eller god. Ibland önskar man att lägenheten var lite större...
Nej, dusch var de nu, så jag kan komma hem någon gång!

100923


Baking a cake





Jag har bakat muffins! Imorgon blir det alltså fredagsfika.
Kvällen fortsätter med lite plugg, ansiktsmask och kanske något avsnitt Dexter i sängen. Älklingen har hockeyträning så nu blir det jag och mina missar som myser.


100923


Den som väntar på något sött...väntar alltid för länge!

Haha, jag sitter och väntar på min älskade Markus. Värst vad han plötsligt fick uppmärksamhet idag tänker ni, jaaa, jag kände för det idag!
Vi ska förhoppningsvis iväg på lite minishopping. Sedan blir det mat. Jag tänkte laga pastagratäng med köttfärs, en ny rätt här i huset. Jag har helt enkelt inte förstått grejen med gratänngbiten, så jag får prova och se! Tänkte baka muffins också. Imorgon är det fredag och jag och Aida behöver lite fredagsfika för att boosta vår duktighet;)



Inspiration!

100923


Morgonstund

Ja, blev lite sovmorgon idag så den tidiga morgonstunden försvann i sängen. Alldeles för behövligt, speciellt om jag ska bli av med den envisa förkylningen.
Fick en väldigt fin kommentar om min tenta på lördag, det gjorde verkligen min morgon och jag ska ha den i huvudet hela dagen=)

Jess, torsdag var det idag. Upp till skolan för att få lite gjort. Förhoppningsvis har jag mer energi än igår så jag kan kämpa många timmar.
Ikväll blir nog lugnt för mig, vila och plugga. Ska försöka få med älsklingen ut och köpa ny strumpor. Det har varit väldigt mycket trådslitet på sista tiden...



Min älskling och det finaste som finns. Älskar dig!

100922


också vänder det förhoppningsvis

Äntligen börjar min ledsamhet släppa lite, hoppas jag! Två kämpiga dagar till, sen kan jag fokuser på nuvarande skola. Vilket är roligare. Jag vet inte vad det är med denna tenta, men den får mig alltid att må så fördjävligt dåligt.


100922


Just thinking of me

Tröttis idag. Inte alls som jag planerat idag. Kom hem från skola och efter det gick det utför, så att säga. Feber och trötthet. Inget stall och bara vila. En liten promenad blev det, men den tod alla verkligen alla krafter. Usch, nu vill jag bara skrämma iväg denna förkylning långt långt bort!


100922


Hej, hej hallå där

Hemma igen efter någon timme i skolan. Jag hade inte fått med mig alla papper jag behövde så det blev att dra sig hemåt istället. Ingen rast, ingen ro, jag ska strax sätta mig här och fortsätta. Äntligen känns det som det släppt lite! Men först blir det nog att fixa ordning lite grapefrukt, en av de godaste frukterna jag vet!

Vid femsnåret åker jag ut till Lisa i stallet. Ingen ridning idag pga. gårdagens feber. Men lite mys och pyssel skadar ingen. Kanske även blir att baka ikväll, attans vad kul det kan vara!



Bara vanligt socker

100922


Inte så god morgon

Vaknat upp med riktigt envis huvudvärk. Inte alls någon höjdare när man har en fullspäckad dag framför sig.
Ska snart hoppa in i duschen och sen bär det av till skolan. Åh, jag vill verkligen bara krypa ned i sängen någon timme till och halvsova till nyhetsmorgon...


100921


Things to love a rainy day

Baka ett bröd. Skippa receptet och gå efter vad som känns bra. Grunden är alltid 50 gram jäst, 5 dl fingervarm vätska, 2 teskedar salt och en liten skvätt socker/sirap.
Jag har dagens bröd på jäsning nu. Russin, linfrö och massa råg. Mmmm, finns inget bättre än nybakat, varmt bröd!


100921


Just another lost soul

Vädret utanför fönstret skvalrar om hösten antågande. Just idag känns det ganska passande, mitt sinne är tungt. Jag sk försöka ta ett djupt andetag och komma vidare, men det känns tugnt!

Dagens frukost blev en jordgubbs-banan-proviva-linför smoothie. Min annars så älskade frukostlust verkar ha flugit ut genom fönstert så just nu håller jag det på en, så att säga, drickbar nivå. För ovanlighetens skulle är jag riktigt sugen på kaffe idag, men vet inte om jag vågra prova. Igås när jag kom från stallet tog jag en kopp och usch så illa jag mådde hela kvällen!
Jag ska i alla fall börja dagen med en bröddeg. Jag är en riktig "hembakat" tjej och nu finns det inte ens en smula kvar. Så idag tänkte jag till och med plocka fram min hushållsasistent och göra en stooor sats=)

Nybakat och soppa till lunch, någon?


100920


Lost hours

I soffan, under täcket och försöker mest...övertala mig själv att försöka ett tag till. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis för den något gott med sig som jag inte kan se idag.


100920


Just nu känner jag mig allt annat än värdefull

Jag ska inte gå in på vilka känslor som rinner genom kroppen för tillfället. Jag tror att sätta ord på dem bara gör dem ännu starkare. Men det känns riktigt tunt nu. Jag vill så gärna krypa ned i sängen och sova bort livet, även fast jag så väl vet att detta inte är någon lösning på nått.
Istället ska jag försöka få lite studier gjort. Äta lite lunch och så småningom ta mig ut ur lägenheten.


100920


Så var det dags igen

Dags att sparka igång veckan och få saker och ting gjorda. Jag ska skriva tenta på lördag så denna vecka är det de som styr.
Idag ska jag även ut till hästen och rida. Mys! Dock har jag fortfarande en hel del träningsverk efter lördagens mycket korta ridpass.
Annars är planen idag storhandling inför veckan och kanske lite lätt träning om förkylningen känns något sånär.

Först och främst tänker jag dock lägga mig på soffan och stänga ögonen en liten stund till. Huvudet värker en hel del efter gårdagskvällens valvaka.



Dagens frukost ser nog betydligt tråkigare ut än den var. Hembakat bröd, jordgubbs- och persika smoothie samt kaffe kan väl aldrig vara fel?


100919


Idag är en riktig upp och neddag

Alkoholen från igår blandas med både bra och dåliga känslor. Jag är tyvärr inte som jag var i fredags, eller till och med i lördags morse, innan det tråkiga beskedet slog ned. Det bara känns som om det alltid är något som ska göra det så jäkla svårt att leva!
Men det finns bra saker också, absolut! Jag ska iväg och rida fina hästen igen imorgon. Vilket känns väldigt skönt att få komma ut och glömma verkligheten ett tag.

Nu ska jag försöka få lite mindre roliga saker. Det ska ätas middag och innan det ska den kommas på och lagas. Ska även krypa upp med skolböckerna i soffan ett tag.



100919


Lycka





Det behövs inga ord

100918


En mycket tråkig start

Fick ett extremt tråkigt och ledsammt besked imorse. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, vi får se. För tillfället vill jag bara försöka njuta av att det mesta känns riktigt bra!

Jag ska ut och rida om en 2 timmar eller så! Funderar på att börja rida ett par gånger i veckan igen och nu har jag hittat en häst. Förhoppningsvis är den lika underbar som den låter=)
Ikväll blir det sittning av slaget större, förhoppningsvis kan jag uppbåda i alla fall lite av den motivation jag haft under veckan...


100917


En alldeles underbart vanlig fredag

Föreläsning i skolan. Jag kan inte minnas sist det kändes så intressant och var så lätt att hänga med! Tiden bara flyger förbi och jag har inte alls den tunga slöja av trötthet som brukar tynga ned mig. Underbart!

Det blev en liten sväng ut till Tornby idag också. Egentligen hade jag tänkt att åka ned till stan, men ett alldeles förfärligt intensivt regn fick mig att tänka om. Jag inhandlade mig en ny mascara. Min gammal har börjat känns så "kladdig" så jag kände att det var dags att testa något nytt!
Det blev även ett alldeles underbart skogsgrönt nagellack. Detta tänker mina naglar bo med i höst!



Tillbaka

100916


Det var då och nu är nu

En riktig liten tröttis är jag, ändå är jag sugen på att sätta igång något projekt. Funderar på att ta och baka något, lagom ansträngande, kul och framför allt Gott! Men mjölet är slut så först får de bli en liten tur till affären.


100916


Bara ett par timmar till

Trött och febrig längtar jag tills jag får åka hem från skolan och krypa ned i sängen.

100915


Ahhhhh!

Nu ska det vara så gott som klart. Mitt huvud är tröttis och kroppen börjar också kännas seg. Kvällen skall nu ägnas åt bara mys och lugn. Imorgon klockan åtta är det dags för nya tag.



Älskade, älskade knäppis

100915


Mer än nöjd

Jag sitter på ett café i skolan med latte och en kaka i magen. Framför mig har jag datorn och kursboken och i öronen ljuv musik. Inlämningsuppgiften börjar ta form i dokumentet på dator och det är just nu som jag faktiskt slås av hur underbart livet är.



Utanför fönstret börjar hösten dyka upp på träden och jag inser sakta att detta kan bli en riktigt, riktigt bra höst!

100915


Det är aldrig kul att vakna med huvudvärk

Men tyvärr gör man det ändå vissa dagar, som idag. Inte så mycket att göra något åt, kanske borde jag dricka lite kaffe, men jag har tappat kaffesuget. Får bli att försöka plugga bort det istället!

Ska träffa min grupp idag och skriva klart vår examinationsuppgift som ska lämnas in imorgon. Skönt, skönt. Efter det ska jag bara fokusera på min tenta den 25:e.



Sol och semester. Tänk vad vardagen kan kännas grå

100914


En alldeles ovanlig tisdag

Middag med Finaste Petra, Jonas och lilla hunden. Jag satsade på svenska höstsmaker och lagade stek med potatisgratäng och lingonsås samt äppelkompott med rostade hasselnötter och grädde. Måste säga att jag själv är riktigt nöjd.

Nu ligger jag nedkrupen i sängen och tänkte försöka få lite mer plugg gjort. Det som är klart idag slipper jag imorgon!



Älskade underbara Irland

100914


Ibland behöver en tjej tänka på annat

För tillfället går det lite segt med min del av inlämningsuppgiften. Jag har kommit knappt halvvägs och är egentligen inte orolig att jag inte ska få ihop det. Jag behöver bara tänka på annat en stund. Därför blir det en dusch nu. Lite rena kläder och förhoppningsvis lite ny energi.



Låt mig glömma verkligheten en stund under ljudet av rinnande vatten

100914


Somebody always tries to cut in line


Tisdag morgon, eller nja...förmiddag nu. Förkylningen driver mig snart till vansinne, man känner sig bättre. För att i nästa stund vara så trött att det susar i öronen. Idag blev det i alla fall att sitta hemma och skolarbeta. Sömnen inatt var bra, men jag vaknade redan vid fem med panik i kroppen och kunde inte somna om. Så nu när jag fått ett par timmar till på soffan så ska jag försöka få lite arbete gjort.

Som ni kanske ser håller jag på att ändra om lite i min design. Lämna gärna en kommentar om det är något som ser konstigt ut. Jag är riktig nybörjare på detta!

Som sagt, denna dag skiljer sig inte från andra gällande sysselsättningen. Men till kvällen får vi efterlängtat besök av underbara Petra och Jonas med lilla vovven Amaja. Mys! Vi ska ha lite test och se hur det går med katterna, om allt går bra ska vi vara hundvakter här lite längre fram!



Kolmården i maj, gissa om jag trivdes!



100913


Önskar förkylningen dit pepparn växer

Undrar om det rådde brist på kunskap om vart peppar odlas förr i tiden, eller vart kommer uttrycket från egentligen? Haha, som vanligt alldeles för mycket tankar i mitt lilla huvud. Ska nu försöka riktiga in dem på nationalekonomin och skriva lite examinationsuppgit!


100912


Känningar

Hemkommen från middag med vänner. Vi hinner knappt lämna lägenheten innan ett välkänt obehag är över mig. Lagom till jag kommer hem är magen svullen som en ballong och jag känner det sugande smärtan.


100909


Just another day

Snuvan är kvar, så det börjar som en vanlig dag. Jag unnar mig sovmorgon och hoppas att detta tillsamman med massa frukt och bra mat ska skrämma infektionen ut från mig. Ser man på min sjukdomshistoria känns det tyvärr inte så lovande, när jag bli förkyld brukar det hålla i sig minst en månad...

Igår kväll tog vi oss ut i skogen och lyckades hitta en hel del kantareller. Jag hoppades på trattisar, men vi kom hem med vanliga gula. Inte fy skam det heller! Så ikväll tänkte jag bjuda på kantarellsås till den kyckling som väntar på att tillagas. Förhoppningsvis ska det göra mer än smaka bra=)

För mig blir det snart dusch, sedan ska jag sätta igång med läsningen. Kursen jag läser nu heter Marknadsanalys och reglering. Det är lite av en fördjupning på mikroekonomin och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är helt fast! Har lärt mig massor på bara två tillfällen.



Inte överdrivet upphetsande, men ganska lättläst och på det hela taget är jag nöjd med kurslitteraturen.

100907


Härligt med positiva överraskningar!

Första dagen tillbaka i skolan kändes faktiskt riktigt bra! Jag önskar och hoppas verkligen att detta håller i sig nu. Imorgon är det dags igen, ska försöka hålla igång 8 - 15 så jag hinner få en hel del gjort, men det beror också på hur måendet för dagen är.



Sötaste löken i denna familj:P

100907


Tillbaka till skolbänken

Första föreläsningen på länge börjar strax efter ett idag, fyra timmar känns inte optimalt då jag har feber och är allmänt hängig. Men jag ska inte göra det så lätt för mig att jag stannar hemma, nu blir det upp och köpa bok, kaffe och sedan hänga med så länge jag orkar!


100907


Arla morgonstund

Alldeles för tidigt att vara vaken, speciellt när man är dunderförkyld och ska orka med fyra timmar föreläsning i eftermiddag. Sitter nu uppkrupen i soffan med en kopp thé och försöker slappna av lite. Förhoppningsvis kan jag snart somna om och få ett par timmar till i drömtillstånd.


100906


Hemmaångest

Den kom krypande redan i lördags när vi myste runt i Dublin. Sedan dess har den legat som en tjock, kall dimma över allt. Jag avskyr att komma hem! Jag vill helst av allt bara packa om resväskan och hoppa på nästa äventyr, men tyvärr fungerar inte min verklighet så.

Flygresan igår verkar ha gett nytt bränsle åt min förkylning, så nu sitter jag här igen och kippar lite smått efter luft. Tråkigt nog när man helst av allt vill springa iväg till gymmet och träna bort allt jobbigt. Men, men, den tiden lär komma.
Idag blir det stora to do att försöka plocka ihop mitt liv igen. För tillfället har jag ingen koll alls på när jag har skola och så vidare, så det ska tas tag i. Det blir även en tur in till stan för lite ärenden och lunch med Aida.

Så, egentligen är det inte så mycket mer att fundera på utan istället sätta fart på grejer=)



För övrigt firade vi ett år ioch tio månader under resan♥

RSS 2.0