100829


Irland!

Om ett par timmar flyger vi iväg till den gröna ön för en hel veckas underbar semester. Jag ska verkligen ta den här veckan till att njuta, ladda batterierna och tänka över vad jag vill fördjupa mig i under hösten då jag ska skriva min alldeles egna kandidatuppsats!



Last time

100827


Att hoppas på det bästa

Jag dricker varm choklad med whiskey och vispad grädde och hoppas att det ska jaga iväg min förkylning lagom tills det är dags att ta fram väskan och packa inför en vecka på Irland. Känns absolut helgalet att det är på söndag vi åker! Imorgon är det dags för alla göromål inför resan, packa, växla pengar, handla kissemat och skriva lista över hur man tager hand om våra små guldklimpar på bästa sätt. Jag kommer som vanligt vara orolig bara mina fina vänner som ställer upp och tar hand om missarna stänger dörren. 


100827


Utanför fönstret jagar molnen över en grå himmel

Igår kväll vid åtta kom jag med tåget från Malmö. Känns skönt att vara hemma, speciellt med tanke att jag inte är så pigg. Förkyld, ont i halsen och allmänt trött. Inte alls roligt med tanke att på söndag åker vi äntligen, äntligen till Irland!



Mina underbaringar! Tänka sig vilken lite prick Tuss var en gång i tiden.

100824


Mer eller mindre levande

Näsan rinner, halsen värker och kroppsrtemperaturen är bara så där en aning för hög. Det är bara att inse fakta - jag är sjuk. Tråkigt nog, på söndag åkr vi till Irland och innan det hade jag tänk mig en tripp till systeryster i Malmö. Men nu får vi se hur det löser sig, först och främst ska jag plugga lite, skriva tentan och sen åka hem för att sova bort allt det onda. Helst av allt skulle jag vilja krypa ned redan nu, men jag känner också att jag vill göra ett försök med tentan nu när jag ändå gjort en hel del jobb,



Me and my love

100823


Absolut opassande

Den dunderförkylning jag känns av under dagen. Skulle tro att det är all stress inför tentor, hösten osv. som gjort kroppen mottaglig för lite skit. Tyvärr.
Troligen försöker jag komma iväg till Malmö imorgon efter tentan, ett par dagar med syster innan Irland är inte fel. Så imorgon blir det upp innan tuppen och försöka få tag på en tradera-sj biljett och plugga lite innan tentan som börjar åtta...Så ska försöka få i mig den Whiskey jag hoppas ska jaga iväg min förkylning i ett kick, och krypa ned i sängen.


Jag visste var du varit
var du en gång kom ifrån
Och en gång var din historia också min

100823


This towns to small for me to stay

Sitter och dricker morgonkaffe som är lite för starkt för att vara riktigt gott. Men vakna lär jag! Jag ska strax sätta mig med mina böcker och börja. Imorgon är det tenta och jag har inte alls hunnit plugga så mycket som sig bordes. Därför gör jag en liten fuling och satsar på typ-uppgifter och uppgifter som visar tendenser att återkomma på tentor. Vore guld om det gick vägen, om inte får jag nöja mig med att jag insett att kursen faktiskt är ganska rolig och inte alls så svår som jag fått den till i mitt huvud.

Jag tänkte även försöka ta mig ut på en löptur idag. Min träningsvärk efter fredagens body pump pass har äntligen släppt så pass mycket att jag vågar mig på ett försök.

Annars är det dags att börja fundera lite över packning till Irland. Jag ska denna gång verkligen försöka att inte proppa väskan full på vägen dit, något jag annars brukar vara alldeles för bra på!



Älsklingen min under förra besöket på den gröna ön. Lite regnrufsig och alldeles underbar!

100822


Kväller

Om en vecka befinner vi oss vid den här tiden i Tullamore, Irland. Jag känner hur kroppen bara väntar och längtar, planer börjar formas och saker plockas fram. Precis som det ska var.

Dagen har gått åt till studier, en skogstur där vi lyckades hitta svamp samt en del soffmys med min älskling. Jag försöker samla motivation inför morgondagen då jag har massor att lära.



En sak jag verkligen skulle vilja göra på resa är att rida - jag är en sådan härlig bild i huvudet av hur det skulle vara att rida på Irland.

100822


Det riktigt kryper i kroppen av längtan!

Om ganska exakt en vecka, så när som på några timmar, flyger vi till Irland! Vi besökte Dublin i november örra året och kände oss inte alls klara med landet. Så nu blir det en vecka av upptäckande och ledighet! Vi landar som sagt på Dublins flygplats för att där hyra bil och köra runt de västra delarna ett par dagar. Vi har inte alls några planer, utan ska helt enklet bara köra på vad vi känner för!
Vistelsen avslutas med ett par nätter i Dublin, en helt fantastisk stad där allt ligger på promenadavstånd. Åh, jag önskar att det vore imorgon!

Nu blir det att lägga planerna på hyllan ett tag för att sätta sig och plugga lite. Jag har bestämt mig för att gå upp och göra ett försök på tisdagstentan.



kanske inte helt på hyllan då...

100821


Tenta och trötthet

Today´s mood, helt enkelt. Jag tror jag fick mer eller mindre panikkänslor under tentan, för jag kommer inte ihåg något nu. Tyvärr...

Ikväll blir det vila, lite tjejmys och bara ha det bra! Känns som en alldeles underbar plan. Kanske ett glas vin eller så. Vi får helt enkelt se vad som händer, en sak som är säkert att imorgon är det back to hard work som gäller!



Galet vad jag saknar häst och ridning! Om det bara fanns tid...

100820


När vardagar och helger nästan flyter ihop

Första dagen denna vecka jag verkligen känner att jag borde krypa i säng tidigt. Lite smålustigt kanske då de flesta andra har fredagkväll. Men jag lovar, det finns ingen sämre start på en tenta än att vara riktigt trött!
Så sängen snart alltså. Blir att se klart på Criminal Minds först och packa ihop papper/pennor/miniräknare, jag blir så nervös att jag ska glömma om jag inte lägger fram det kvällen innan tenta. Efter det blir det att krypa ned i sängen med bok och lite pluggpapper. Småmysigt!

Jag läste ut den man älskar av Emily Giffin idag. Den senaste av mina lättlästa "hjärnsemester"böcker. Jag måste börja med att säga att jag är riktigt besviken. Kanske är det jag som bara vill ha lyckliga slut, men jag tycker förffattaren ger en känsla av hopplöshet. Aja, läs gärna själva.




I want to go to Tokyo and forget failures

100820


Yesterdays love



Från Pilgrim och SNÖ.

100820


Was it ever as it seemed?

Har blivit en liten uppdatering här på bloggen. Jag gillar den nya bilden starkt, men än så länge är jag lite osäker på bakgrunden med rosorna, vad tycker ni?

Jag sitter precis och funderar på om jag ska boka in mig på ett träningspass vid lunch, eller bara gå dit. Kanske säkrast att boka...jag behöver verkligen träna. Brukar vara bra för hjärnan också, såhär innan den stora dagen.

Förutom träningsavbrottet är det bara en sak som gäller idag. Inte så mycket att fundera på och jag ska gå och börja på en gång.



Jag behöver inte veta hela livet, bara att det ordnar sig till hösten...

100819


This is the last time

Tentan hänger över lite, men med lite hårt arbete imorgon ska det förhoppningsvis vara avklarat. Dagen har varit bra, alldeles för bra om man räknar in vad som stundar i övermorgon.
Nu blir det snart sängen för mig, känner att jag gäspar med kortare och kortare intervall. Haha, finns det något jag verkligen inte är så är det kvällsmänniska.



Jag väntar och längtar mer för varje dag som går

100819


My mind is muddy but my heart is heavy, does it show?

Torsdag med mörka moln på himmlen. Inte bara utanför fönstret, utan även inom mig nu när tentan närmar sig. Bara att dra på sig ett mysig tröja och göra det bästa av dagen.
Frida kommer efter lunch som studiesällskap. Innan det tänkte jag hinna in till stan och fixa några småsaker, en del inför Irlandsresan faktiskt. Skönt att det börjar närma sig!



100817


Försovning

Jess, vaknade i panik, Vad är klockan? Turligt nog var det inte mer än nio så jag hinner fortfarande med det jag ska innan studiesällskapet Filip kommer. Känner på mig att det lär gå åt en hel del kaffe idag...



Love!

100816


I know things are looking up, but soon they´ll take take us down

Måndag och jag försöker känna energin som nu är meningen ska strömma genom kroppen. Tyvärr är det inte i närheten av så mycket som jag skulle behöva. Men hur är det, man tager vad man haver. Därför blir det att idag börja i köket, plocka ur diskmaskinen och fylla den igen. Efter det blir det studier, fika med Ullis som jag inte sett på hela sommaren! Mer studier, löptur och ost och vin med tjejerna ska också klämmas in. Haha, dagen känns lite som en resväska inför en efterlängtad semester, man vill klämma in betydligt mycket mer än vad som får plats!

Jag har äntligen hört från Lund, får hoppas det löser sig med hösten men nu är det bara att vänta. Not my cup of tea om man säger så.



weheartit.com



100815


Hemma!

Även om det är helt underbart att vara ute i skärgården och njuta av stillsammheten så har jag denna helg kännt att jag haft lite hemlängtan. Därför känns det extra skönt att nu sitta nedkrupen i soffan inför en mysig söndagskväll. För mig kommer det innebära kycklingasallad, choklad, lite situps och annan träning, en skön ansiktsmask och kanske en film. Jag är helnöjd med andra ord!


100813


De får bli en tuff kväll...

Jag behöver både träna och plugga. Nu tänker jag börja packa lite så vi kan komma iväg när älsklingen kommer hem. Tror det ska bli fint väder imorgon och då vill jag bara njuta på en klippa. Vi ska alltså ut till stugan i skärgården över helgen. Underbart!



Fyruddens hamn, förra helgen.

100813


Fredag den trettonde

Inte för att jag tror på sådant, men kanske bästa att ta det lite försiktigt idag!
Idag är det full rulle, massor att fixa och göra. Ikväll/eftermiddag blir det ut till kusten igen. Jag tänkte börja med en liten snabbis till Maxi, jag ska baka paj inför helgen och det saknas ett par små grejer till det. Sen vet jag att de har mycket billig frukt denna vecka, så tänkte att det är bäst att fylla på förråden. Jag är en riktigt fruktälskar, kan i princip äta hur mycket som helst!

Studier står högt på schemat, igår kväll fick jag lite hopp så jag tänkte passa på att utnyttja detta. Förhoppningsvis får jag lyxa lite med lunch på stan med fina Frida och Sus. Jag är sugen på någon riktigt smarrig sallad.

Well, inte så mycket mer att tala om utan dags att sätta fart!



Här var det verkligen Tusseliten, ett bra tag sedan nu.

100812


HelloHello

Pluggat alldeles för lite, träffat mina vänner och lagat paj. Ungefär så har dagen sett ut, och kommer fortsätta att göra för nu är det strax dags för sängen. Imorgon är fullt upp hela dagen.


100812


Torsdag, redan

Yes oh yes, och nu börjar det bli hög tid att trycka ned ångesten i stövlarna och få något gjort. I natt har jag sovit riktigt bra, var ett par nätter sedan sist nu. Vilket får mig att känna mig lite starkare och lite mer redo för att ta tag saker och ting.

Först och främst ska jag i alla fall iväg på arbetsintervju. Vi får se, jag vet inte riktigt vad det är och därmed inte om jag vill ha det. Men det är en chansning.

Annars hoppas jag på att få komma ut och spela lite golf idag. Tyvärr ser det för tillfället lite mörkt ute. Var alldeles för länge sedan sist nu! Förhoppningsvis blir det en lång och fin höst med massor utav golfrundor.



Jag älskar verkligen hösten. Det är utan tvekan den årstid jag ser fram mest emot. I år känns det dock inte som det brukar, jag väntar inte på hösten. Jag tror att det till största del beror på att jag inte vet hur det blir med studier, jobb osv.Åh, ibland känns det bara så motigt, när saker och ting bara tycks gå emot en.

100811


...

Just nu känns allt skit, jag vill inte längre och orkar inte bry mig. Vill bara krypa ned i mitt svarta hål och gömma, glömma...


100811


Morgonstund

Kaffe, beroca, stekt äggvita med gräslök och tomat. Lite morgontv, dator och sol utanför fönstret. En riktigt bra start med andra ord=) Första maskinen tvätt ligger redan i och jag känner mig ganska peppad inför dagens studier.
Gårdagen blev inte alls som tänkt, men ibland måste man bara finns till hands. Så idag gäller det att verkligen ta tag i studierna och få massor gjort, vilket förhoppningsvis inte ska vara något problem. Jag tänkte dock börja dagen som igår med lite städning och plock i vardagsrummet. Det är allt bra härligt när det är nystädat!


100810


Uppkopplad

Igår kom min nya telefon, den är fin. Väldigt fin...dock skrämmer den mig lite. Haha, jag har inte riktigt förstått mig på alla finesser än(eller ens några).

Tisdag idag och jag ska verkligen komma igång med studierna, suck. Ska upp till bibblan vid tio och träffa Frida. Kan inte få bättre förutsättningar=) Men eftersom det är ett bra tag kvar tills dess tänkte jag försöka städa lite hemma. Ikväll blir det nämligen efterlängtad golf så då lär det inte bli mycket gjort hemma....



Ni förstår säkert vad jag var upptagen med igår;)

100809


Monday morning

Sitter i soffan och är mest...mätt! Blev en ordentlig frukost idag, hembakat bröd, äggröra, kaffe och ett stort glas vatten. Lite frukt slank ned också. Så nu lär jag ha fyllt på lagren för både studier och träning. Tänkte mig att jag skulle ut och springa en sväng innan lunch.
Men först blir det bett kapitel i min bok, nya lakan i sängen och ordning i köket!



Riktigt duktiga i helgen var jag med morgonpromenix.



Igår var det riktigt blött ute, luften var fylld med småsmå regndroppar.



Vi hittade kantareller!



Riktigt mycket också=) Jag lagade kantarellsoppa - Guld i mun!



På vägen hem stannade vi i Söderköping och åt våfflor. Jag blev lite småkär i vitmålad furu.


100808


Nedbäddad

Yes, efter en mysig kväll med Frida, älsklingen, film och god mat. Hemlagad kantarellsoppa!  Börjar fundera på att sussa nu, men hel del jag vill hinna och orka med imorgon.


100808


Åtta åtta tio

Idag alltså=) Vi har kommit hem från stugan och jag känner mig rätt trött, trots ovanligt mycket sömn i helgen. Aja, kanske beror det på vädret. Grått och blött kan det beskrivas som.

Vi har bjudit in Frida på midag ikväll, så jag ska snart börja ordn med det. Behöver handlas lite så en tur till affären står på listan.
Men först ska jag sluta ögonen och bara vara en stund!


100807

Ute med havet

Inget höjdarväder, men det är ganska varmt och det regnar inte=) Jag är trött, tröttare, tröttast. Men jag ska vila och njuta av helgen.
Denna helg blir det mjukisar...

100806


Sista dagen!

Yes, idag var det dags för sista jobbdagen på ett tag - skönt! Jag kommer verkligen få kämpa med tentapluggandet, men fasiken, det Ska jag!

Efter jobbet åker vi iväg ut i skärgården över helgen. Ska bli väldigt skönt att komma bort lite och bara vara. Nästan lite så att jag hoppas på massa regn och åska, så vi kan sitta inne, elda brasa och bara mysa. Haha, jag är en riktigt mysperson.

Försökte söka lite jobb igår kväll och det gick väl si sådär. Jag fick i alla fall iväg tre ansökningar. Så nu gäller det bara att vänta och hoppas på ofantligt med tur!


100805


En dag kvar!

Jess, imorgon är sista dagen på jobbet. Härligt! Jag ska ta och baka liten kaka senare och bjuda mina kollegor på=)

Nu blir det snart ut och få bort den överblivna pizzabiten Och chokladkakan jag just åt. Haha, bra start....men, men, det är tråkigt att vara på topp jämt;)


100805


Jag fattar inte att det inte är fredag!

Ibland känns det nästan som om tiden står still. Haha, det gör den inte, jag vet. Men känslan är väldigt stark när man sitter på jobbet och inte har något att göra...

Elsa kom in igår haltande, vilket får mitt hjärta att nästan sprängas av oror och medlidande. Vi vet inte riktigt vad det är. Men det verkar lite bättre idag, så vi avvaktar och ser. Elsa får stanna inne och vila tills vidare.



Mitt hjärta

100804


Missekisse, kissemisse Elsa!

Vi har sovit med fönstret helöppet inatt, vilket är liktydigt med inga katter i sovrummet. Tråkigt nog, jag saknar min lilla kelgris som kommer trippande mitt i natten för att bli kliad.

Onsdag idag och det innebär golf! Om bara vädret kan hålla sig från regn. Annars får det bli en tur till gymmet. Känns verkligen som om jag bara skriver samma visa om och om igen just nu, men snart så! Bara tre dagar kvar på jobbet, sen kommer nog till och med mitt liv vara lite mer händelsefyllt;)



Sommar, ledig och Falun.

100803


This is real love - shoelove!

Idag har varit en riktigt slitig dag, mest beroende på trötthet. Senaste dagarna har min sömn varit helt förstörd av kalksvettningar. Inte lite heller! Jag har vaknat ett par gånger varje natt med genomblöt lakan snodda runt kroppen. Usch! Tyvärr är detta ett återkommande problem för mig när det börjar bli dags för mens. Riktigt jädra drygt! Eftersom min doktor tror att det är alla hormoner som spökar finns det tyvärr inte så mycket att göra...

Nog med tråkigheter, för en dag. Jag har eventuellt litelite hoppfulla nyheter från Uppsala. Men ingen idé att ta upp något än och börja hoppas.

Nu blir det snart sängen för mig. Veckan har tre jobbdagar kvar och jag vill gärna försöka vara piggare än idag...Tror dock inte det blir att släcka lampan direkt. Ikväll går Morden i Midsomer på Tv och vädret lockar till engelska klassiker=)



Haha, mina älskade älskade skor med kilklack.

100803


Tisdag och jag har fredagskänslor

Har under min vakna stunder i natt varit helt övertygad om att det är fredag, tyvärr. Det är ju bara tisdag! Men det är bara att göra det bästa av situationen. Jag skulle gärna ta en tur till Panduro i Norrköping för att inhandla lite "pyssel", men vi får se vad vi orkar efter en dag på jobbet.



Frukost!

100802


Milk and cookie

Jag har bakat en alldeles jättekladdig brownie med rostade hasselnötter. Denna avnjuts med ett glas kall mjölk och begynnande stelhet i musklerna. Vi har alltså vart och tränat, underbart härligt muskelarbete.

Dagen har i stort varit bra, även om jag ett par gånger känt tårarna bränna. Jag hade en sämre ag igår, så förhoppningsvis är det bara eterdyningarna till det. Denna veckan är ju riktigt positiv - sista veckan på jobbet! Sen är det tillbaka till skolan. Känns sådär, helt ärligt. Jag har fruktansvärd prestationsångest, vilket tyvärr påverkar mina studier väldigt negativt. Men what to do? Jag hoppas det ger sig med tiden, just nu behöver jag verkligen lite framgång för all psykisk slit jag lagt ned:S



Jag på väg till golfen. Galet vad jag gillar´t!

100802


Måndag morgon och regnet droppar

Inte mig emot, som sagt, regn är underbart mysigt. Tyvärr blir det inte att vara hemma och mysa idag. Sista veckan på jobbet drar igång idag och det känns skönt. Kämpa ett par dagar nu, sen återgå till studier och för mig, "ordning" på tillvaron.




Lördagens klädval var denna topp med ljusa jeans och höga klackar

100801


Ett år och nio månader

Gårdagskvällen var verkligen superlyckad! Jag har underbart fina människor omkring mig, det gäller bara att våga sticka ut näsan och våga.
Vi sitter och tittar på friidrott just nu, snart ska vi krypa ned och se Toy Story 3.


RSS 2.0