101231


Så var år 2010 sista dag här

Lite skrämmande att tiden bara rusar iväg, men samtidigt skönt att inte sitta fast. Imorgon åker vi hemåt och jag längtar massor efter vår lägenhet och egentid, förhoppningsvis är tapetserarna klara i hall och kök. Nu blir det snart en promenad för mig och älsklingen, sedan ska jag skaka av mig tröttheten och plugga någon timme.

Gott nytt år!



Min älskade, älskade Markus♥

101228


Juletider

Det blir inte så mycket liv här, jag lägger det mesta av min energi på att umgås och min ickeenergi på att ladda om batterierna. När vi kommer hem till fina Linköping igen blir det ett par veckors hårt plugg innan terminen drar igång och saker återgår till det vanliga.

Julen har varit helt underbar, underbara människor, god mat och lite motion. Fina klappar, både till mig och från mig, tror vi lyckades riktigt bra med våra i år!

Nu ska jag, älsklingen och pappa snart bryta upp från frukosten och ge oss ut i kylan. Titta lite i affärer innan det blir gym och simhall, underbart!



♥ ♥ ♥

101222


Dan före dan före dopparedan!

I talspråk och allt, galet vad tiden springer iväg. Älsklingen och jag har idag tagit det oförskämt lugnt på förmiddagen, frukost också tillbaka i sängen för bokläsning. Sedan blev det iväg till Arboga, ett besök på ÖB som resulterade i en del trevligheter. Gym, det blev överkropp och mage, samt utfall innan vi simmade ca en halvtimme. Lunch på stora staden också hemåkning, mer bokläsning och julgodistillverkning. Nu sitter jag framför tvn och sneglar på sängen. Imorgon är en ny dag!



Temperaturen kryper nedåt minus 25 och min värld är vit, precis så som julen ska vara!

101221


Norröver

Vi sitter hos älsklingens föräldrar, dricker glögg och har det bra. Julledigt blir det ett par dagar nu, innan jag ska få lite studier gjorda också.
Utanför fönstret har temperaturen sjunkit under -20 strecket och jag njuter verkligen. Det ända lilla molnet på min julhimmel är att det troligen inte kommer bli någon skidåkning imorgon...




Min lilla skatt♥

102021


Den som vaknar tidigt...

Blir tyvärr trött tidigt, vilket jag är nu. Men förhoppningsvis kan lite mer kaffe och städning få igång kroppen. Hög musik med Katy Perry får bli dagens inspiration, eventuellt uppblandat med en lagom dos julmusik!




102021


Idaq väcker Jag tuppen

Uppe innan sex, av någon konstig anledning. Men jag ska unna mig lite soffmys innan jag tar tag i städing och studier. Ikväll åker vi för jul!



Frukost med grapfrukt!

101220


En matig lista

Varm dryck Kaffe med varm mjölk, självklart!
Kall dryck Isvatten
Alkoholhaltig dryck I juletider får jag nog slå till med glögg
Drink Finns så många, men strawberry daiquiri eller Jameson med tranbärs juice och pressad lime
Pålägg Riktigt gott bröd behöver inget pålägg, men jag gillar ost=)
Grönsak Nästan alla, sparris är en storfavorit
Frukt Älskar det mesta förutom äpplen och sharon
Bär Jordgubbe eller riktigt mogna björnbär från Irland
Krydda Rosmarin
Godis Choklad
Snacks I juletider valnötter och pecannötter
Choklad Lindt eller Anton Berg
Ost Brie och mozzarella är fantastiskt gott 
Sallad Gillar det mesta
Tårta Hembakad maräng med jordgubbar eller Evas maräng och lemoncurd
Bakverk Kanske inget rent bakverk, men jag älskar Mariekex! 
Sås Rödvinssås är gott
Glass Häagen-Dazs
Snabbmat Pommes!
Flingor Något med fullkorn
Pizza Alltid annans, resten varierar
Naturgodis/Nötter Valnötter
Soppa Älskar de flesta sopporna
Utländskt kök Italienskt eller Irländskt
Halstablett/Tuggummi Nästan aldrig, men bafuzin vid halsont
Äter inte Selleri och majonäs




En del sorters kärlek rostar Aldrig♥ Galet vilket sug jag fick nu...

101220


Julveckan

Ynka fyra dagar till julafton och jag börjar bli så pass upphetsad att jag vet inte om det går att få något vettigt gjort. Jag älskar julen, jag älskar att man tillbringar så mycket tid med sina nära och kära, jag älskar alla ljus, snön och allt mysande. Uppladdningen med städning och matlagning, för att sedan bara sätta sig ned och njuta.
Idag då, fyra dagar innan jul ska jag in till stan och fixa ett par sista ärenden. Sedan blir det studier, packning och hemmafix. Morgondagens plan är storstädning samt ommöblering då vi ska få både hall och kök omtapetserat under mellandagarna. Härligt att komma hem till!



Vår fina julgran. Är både vacker och användbar då katterna använder den som leksam;)

101219


Söndag med feber på ingång

Under eftermiddagen har jag legat på gränsen, frusit och vart varm om vartannat. Turligt nog han vi köpa klart julklapparna först=)
Nu är det mys i sängen för hela slanten. Jag har börjat uppdatera kommande års kalender, mer än man kan tro redan nu! Verkar som att skolan kommer ligga på 200 % de första två perioderna, för att sedan gå ned till noll. Men det ska nog gå det med.



2011 års kalendern är mer klassisk, lite smalare, lite bredare och förhoppningsvis så småningom innehållande mindre tråkigheter än innevarande år!

101219


Så kommer det mer snö

Upp till två dm enligt nätvädret, vi får se. Snö är härligt, men ur parkeringssynpunkt får det gärna sluta snö nu=) Idag är det först och främst julklappar som ska handlas, affärerna öppnar vid tio och vi tänkte i princip hänga på låset för att slippa den värsta trängseln. Men först blir det dusch för mig, och Mer kaffe. Så, upp och iväg alltså!


101218


Världens godaste frukost

Jag har varit vaken sedan sju, läst tidningen onödigt länge och tittat på vår fina julgran. Nu sitter jag här med sista kaffet. Magen är mätt, efter en minst sagt god frukost. Fiberhavregrynsgröt med linfrön och vetekli, massor av kanel, äppelmos och mjölk. Knäckebröd, helst fäboknäcke, med sallad, tunt skivad tomat och stekt ägg med örtsalt. Kallt vatten och stor kopp kaffe med varm mjölk. Det känns som en riktigt bra start på en lördag!

Nu ska jag strax lägga mig på mage i soffan och bara njuta. Det är helg, snart jul och massor av snö utanför fönstret. Kan nästan inte bli bättre!



Ikväll går Narnia på tv, jag tänkte krypa upp i soffan och förlora mig i en värld av fantasi

101217


Tröttis

Kanske en förkylning som ligger någonstans i kroppen och väntar, har varit extremt trött hela dagen. Men det blev i alla fall en mysig tur till Norrköping med en julklapp som resultat. Nu myser vi i soffan och jag börjar fundera på sängen.


101217


Fredag och julen knackar strax på dörren

Jag ska försöka njuta lite av tiden, och av att jag mår bra. Samtidigt ska jag försök få något vettigt gjort. Vi får se hur det går, men jag tänkte börja dagen med ett långt, varmt bad. Slappna va lite och samla energi inför dagen, lyx!



Jag drömde om julkaffe på Starbucks inatt

101216


Så var vi nere på åtta

Åtta dagar till julafton alltså, jag vet inte vad jag längtar mest efter. Kanske bara att få komma bort lite och njuta av tiden, mysa runt och kanske koka lite knäck. I alla fall åker vi upp till Markus föräldrar på tisdag, längtar! Dagarna innan julafton ska vi fylla med längdskidåkning, julpysslande och kanske sista pakethandlingen. På tal om det får jag inte glömma att skriva julkort idag...

Mamma, pappa och syster kommer förbi en kort sväng idag. De ska ned till Malmö och tömma syster lägenhet, hon åker till Nya Zeeland i januari. Har ett bröd på jäsning, så tänkte bjuda på hembakat och kaffe.

För utom det är det träning som står på schamet för dagen, ska bli alldeles underbart! Tror det blir fokus på överkropp och kondition=)



Nu ska jag baka ut min deg

101215


Tiden flyger iväg

Idag är fullt upp igen, så det är bara att sätta fart!


101214


En vecka innan julen tar vid

Inte riktigt kanske, men det är då vi ger oss va norröver. Ska bli skönt att komma fram ett par dagar innan jul, vi har lite planer på att åka skidor. Sedan vill jag bara kura med en bok och gå promenader i snön, kanske koka lite knäck och njuta av julen.
Men det är som sagt en vecka bort, innan det ska jag hinna med en hel del annat. Idag blir det studier, besök på diabetesmottagningen, julklappshandling, matshopping och minst sagt efterlängtad träning. Fulla muggar med andra ord. Ska även innan in en snabbis på HM efter sjukhusbesöket och titta på nagellack.



Världens bästa Tuss

101213


Ännu ett år har gått

Igår firade jag 23 år, vet inte riktigt om jag tagit in det än. Blev en annorlunda födelsedag eftersom vi befann oss i Stockholm. Helgen var i alla fall väldigt mysig med massa god mat.

Lucia idag, kanske det bästa med julen enligt mig. Jag har myst på soffan, unnat mig lite extre tid. Nu ska jag strax dusch, klä på mig och invänta Malin. Vi ska plugga och baka tårta inför kvällens kalas=)


101210


Fredag och nu blir det äventyr!

Tenta vid åtta, så lite tummhållande vore mer än uppskattat. Sedan blir det hämta kvarglömt paket åt en vän, innan det blir lunch med älsklingen och vi sätter oss på tåget mot huvudstaden. Härligt att komma bort lite, träffa fina vänner och familj.

Yes, tenta var det. Ska strax sätta på mig lite kläder och packa det sista. Hej, hopp nu kör vi=)


101209


Last chance

Jag sitter och reder ut alla begrepp inför tentan, göra en uppgift, rätta, läsa på, skriva upp och försöka få in i huvudet. Göra en uppgift till, rätta...ja, ni förstår rundgången. Snart blir det i alla fall paus för lunch, äggsmörgås, smoothie och avokado känns som en lagom måltid dagen till ära.



Märkte knapp när min fina man äkte i morse, längtar därför extra mycket efter att få krypa ihop i hans armar

101209


Torsdag eller fredag

Lite blandade känslor, dagsförvirrad kanske. Men turligt nog vet att att idag är torsdag, idag är det studier och packning som står på schemat. Imorgon bitti är det dags för tenta, innan vi åker till Stockholm vid ett. Ska verkligen bli en rolig helg, en sak som skulle göra det hela ännu bättre är att tentan imorgon går bra. Så får bli hård disciplin idag. Ska även glädja mig åt att makron nu är avklarad, den kanske mest ångestladdade kursen. Skönt!


101208


Guld och gröna skogar

Min inlämningsuppgift blev godkänd, underbart otroligt skönt! Tio högskolepoäng är nu inkasserade och klara. Ska kämpa på nu lite extra med tentan på fredag, är nästan ifatt om den går vägen! Men först ska jag fira med en dusch och en riktigt skön kroppscrub. Finns inget bättre än att känna sig ren och fräsch!



Min bästa tjej♥

101208


Ännu en dag att fylla

Onsdag idag och nu måste jag skärpa till mig och plugga inför fredagens tenta.Men det ska nog gå det också.  Tvättid har vi också, men det sista ska bara in i torktummalren så det är nästan färdigt.
Ikväll får vi besök, julfika bir det. Alla tar med något gott och juligt så får vi förhoppningsvis en trevlig kväll.

På söndag är det min födelsedag, för att fira detta hade jag tänkt ha lite tårtkalas och lunciafriande här dagen efter. Har ingen aning  vad för tårta jag ska baka så jag skulle gärna vilja ha lite tips!


101207


Tisdagsgissel

Skjutsade älsklingen till jobbet, somnat om på soffan och nu pepparkakor och kaffe. Nu blir det tentaplugg, städning och så småningom dusch. I eftermiddag ska jag med bilen på koll, en lampa som börjat lysa är troligen inget bra tecken.



Helgen lilla minisemester känns väldigt välkommen,jag ska verkligen försöka njuta av nuet.

101206


Jag behöver verkligen detta

Bara ett G, ett litet, fint godkänt vore just nu bättre än många klappar till julen. Men det är inget jag kan påverka lägre. Har alltså skickat in min uppgift nu och kan inte sluta kolla mejlen även fast jag vet att det kommer ta ett par dagar innan jag får svar. Tungt!

Kanske borde jag gå ut i snön en stund, dricka kaffe och sedan ta mig tillbaka till verkligheten.



Där är jag lyckligast i världen

101206


Måndagströttis

Åhyes, upp kom jag men sedan har det blivit mys i soffan med ny musik. Alldeles underbart skönt, men nu är det dags att ta tag i dagen.
Igår kväll, med mycket stöd av älsklingen, skrev jag klart min inlämningsuppgift. Jädrans! Jag trodde aldrig att den skulle bli klar, men nu är det bara genomläsning och lite småplock kvar. Tänkte till och med skicka in den idag! Först blir det dock lite annat plugg, jag har en tenta på fredag så jag tänkte friska upp mitt minne i samhällsekonomiska lönsamhetskalkyler.

Annars får vi se vad som händer, jag ska ta och måla naglarna. Kanske städa lite också ta mig ut en sväng. En alldeles vanlig måndag skulle man kunna säga!




Ett riktigt rött, fint läppstift står just nu på min önskelista, kanske något att minnas de närmsta dagarna=)

101205


Ibland är suget just to big!

Haha, sitter och väntar på pizza nu. Har haft en alldeles perfekt helg med fina presenter, god mat och bästa sällskapet! Nu blir det alltså mat, vila följt av plugg och motion.


101205


När allt är så bra som det bara kan vara

Just nu är allt väldigt bra, mys med mamma, pappa och syster. Nu snart en liten sväng till Ikea innan de tyvärr ska vända hemmåt. Tur att det är knappa 2 veckor tills nästa gång!



Önskar att jag kunde spara känslan jag har nu, och ta fram en riktigt dålig dag

101204


Helg

Min underbara familj är här, så blir inte mycket tid framför datorn. Men önskar alla en trevlig lördag!

101203


Det jobbigaste är alltid det som pågår inom mig

Jag tror besökte hos psykologen idag var mer ansträngande än jag först trodde. Jag har nu sovit någon timme och börjar äntligen känna mig som jag igen. Detta ska firas med helstädning av lägenheten! Inte världens bästa fredagssyssla, men ack så skönt när mamma och pappa kommer ikväll. Första anhalten med städtåget är att plocka in de nybakade lussekatterna i påsar, sämre kan man ha de...



Många gånger vore det mycket lättare om sjukdomen satt på utsidan, så man hade något att visa uppp

101203

Jag avskyr att försova mig!

Ändå händer det ibland, inte alltför ofta. Men tillräckligt ofta för att jag innerligt ska avsky det. Nog om det, just nu börjar goda råd bli dyra. Psykologen, provtagning, ärenden, lussekatter, plugg och underbara syster. Det är dagen i kort ord.
Sommar, sol och framför allt ledighet! Jag skulle väldigt gärna ha semester på vintern...

101202


Decembertunn luft

Det är fortfarande kallt ute och snön ligger i luften, jag njuter bara av att titta ut genom fönstret. Hela världen känns krispig som salladskål!

I eftermiddag kommer världens bästa syster hit, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Blir nog mest att mysa och kanske julstöka lite, en alldeles lagom torsdag med andra ord.

För övrigt skriker min kropp efter att få träna, men näsan är fortfarande väldigt täppt och imorse när jag vaknade kände jag av halsen. Så det blir bara lite situps ect. hemma i väntan på friskhet. Nej, nu blir det att sätta sig och skriva en stund. Senare blir det dusch och kanske en tur ute.


101201


När den första stjärnan kikar fram

Sitter och väntar på mitt hjärta. Idag är en sådan dag då jag verkligen längtar eter hans sällskap. Ikväll ska jag laga pasta, en riktigt superrätt. Sedan blir det förhoppnigsvis en hel massa mys.



Kärleksmat

101201


Ljusens månad

Första december är här, med tjugo minusgrader och massor utav snö. 12 dagar kvar till min födelsedag och 24 till julafton, tiden bara rinner iväg.

Jag missade första avsnittet av årets julkalender i morse, burkar vara en tradition att se det på morgonen. Men detta år så försvann det helt från mitt minne. Kanske får bli ikväll istället.

Dagen blir ganska vanlig, ska strax sätta igång med studierna och försöka jobba undan lite. Ibland känns det mest som om jag försöker simma motströms i sirap. Jag försöker se det positiva, hur som helst. Snö och kyla gör det mesta lite bättre. Sen tänker jag måla naglarna härligt julröda idag, men först blir det lite mer soffmys och tankar.


RSS 2.0